Elektriciteit vernieuwen: prijs en premies

elektriciteit vernieuwen prijs

Werd de elektriciteit in je woning afgekeurd? Dan ben je wettelijk verplicht die binnen de anderhalf jaar te vervangen. Gebeurt dat niet en er loopt iets fout, dan ben je niet meer verzekerd. Speel daarom op veilig en laat op tijd je elektriciteit vernieuwen. Zorg er wel voor dat je wat geld opzij hebt staan. De prijs voor het vernieuwen van de elektriciteit is niet zo mals…

Wat is de prijs om je elektriciteit te laten vernieuwen

Het vernieuwen van de elektriciteit kan je makkelijk € 10.000 kosten. Voor die prijs worden er nieuwe kabels getrokken, schakelaars geplaatst en de elektriciteitskast vernieuwd. Vind je die prijs toch wat te hoog? Dan kan je die proberen drukken door zelf het doe-het-zelfgerief in handen te nemen.

Je kan de prijs die je uitgeeft aan het vernieuwen van de elektriciteit snel terugverdienen. Dat kan door bijvoorbeeld domotica te plaatsen. Met behulp van een dergelijke automatisering kan je namelijk zelf vanop je smartphone je energieverbruik regelen. Het aanbrengen van domotica is niet goedkoop. Denk dus goed na over de keuze die je maakt.

Kan ik de premies krijgen voor het vernieuwen van de elektriciteit?

elektriciteit vernieuwen prijs en premies
 
Ja! Wie zijn elektriciteit laat vernieuwen maakt kans om in aanmerking te komen voor de volgende premies van de Vlaamse overheid:

  1. Vlaamse renovatiepremie
  2. Vlaamse verbeteringspremie
  3. Verlaagd BTW-tarief

Is uw woning minstens dertig jaar oud en laat u de elektriciteit vernieuwen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de renovatiepremie. Met die premie kan u 20 tot 30% op de factuurprijs besparen. Let op: je kan de renovatiepremie maar 1 keer om de tien jaar aanvragen.

Woningen die ouder zijn dan 25 jaar kunnen vervolgens beroep doen op de verbeteringspremie. Voor het vernieuwen van de elektriciteit kan je via deze premie € 750 terugkrijgen. De originele factuurprijs moet in dat geval wel minstens dubbel zo hoog liggen.

Tot slot kan je ook nog eens genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van de gewoonlijke 21% indien de woning ouder is dan 10 jaar. Houd daarbij rekening dat de materialen die je zelf koopt, niet aan dat tarief kunnen aangekocht worden. Alles moet dus via een aannemer aangekocht worden.