Home Gevelrenovatie Gevelbekleding

Gevelbekleding

Zin in iets anders? Ook je woning kan je in een nieuw jasje steken. Een nieuwe gevel helpt al een heel eind om het uitzicht van je woning te veranderen. Wat gevelbekleding betreft, zijn er heel wat mogelijkheden in materiaalkeuze. Hier vind je dus vast wel wat je zoekt! Geïnteresseerd? Een offerte aanvragen is snel, makkelijk en gratis!

Soorten gevelbekleding: een nieuwe look voor je woning

  • Crepi: Je hebt keuze uit minerale of synthetische sierpleister. Elke beslissing heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ga samen met een specialist na welk materiaal het best bij uw gevel pas.
  • Kaleipleister: Alsof je in Frankrijk door straten vol oude huisjes wandelt. Het gebruik van kaleipleister voorziet je gevel van een traditioneel voorkomen. Zo onderscheid je je woning zeker en vast van die van je buren!
  • Leien: Leien zijn niet alleen gemaakt om op het dak te leggen. Het is ook mogelijk om er een gevel mee te bekleden. Meestal worden er dan kunstleien gebruikt in plaats van natuurleien, omdat die goedkoper zijn om in bulk te kopen.
  • Metaal: Voor een moderne, eventueel futuristische look is metaal het geschikte materiaal. Let op: metaal is niet goedkoop en noch minder milieuvriendelijk.
  • Hout: Een gevel bekleed met hout hoeft er niet altijd als een winterse chalet uit te zien. Met de juiste soort hout krijg je de perfecte sfeer te pakken die je zoekt. Trendy of klassiek? Alles is mogelijk.
  • Steenstrips: Vind je het bouwen van een nieuwe bakstenen muur te omslachtig of is er niet voldoende plek voor? Dan zijn steenstrips de oplossing! Doe-het-zelvers kunnen heel wat geld besparen door de houtstrips zelf te plaatsen.
  • Houtcomposiet/Kunststof: Geen zin in het onderhoud dat houten gevelbekleding nodig heeft? Houtcomposiet biedt een goedkoop alternatief dat minstens even stevig is.