Prijs overzetdak: goedkoper dan een volledig nieuw

Prijs overzetdak

Bij een overzetdak wordt er een nieuw dak over het oude dak geplaatst. Dat wil zeggen dat er geen extra afbraakkosten aan te pas komen. Van goed nieuws gesproken! Er is ook minder goed nieuws: je kan niet op elk dak een overzetdak plaatsen. Bekijk hier of jouw dak in aanmerking komt voor een overzicht en hoeveel de prijs van een overzetdak precies is.

Vormelijke aspecten van een overzetdak

Een overzetdak kan in minder dan 24 uur geplaatst worden. Dat kan omdat er geen afbraakwerken aan te pas komen. Daardoor ligt de prijs van een overzetdak veel lager dan de prijs van een volledig nieuw dak. Wat gebeurt er dan wel? Er wordt een extra dak op uw eigen dakbedekking gemonteerd. Dat dak wordt gedragen door een houten constructie en wordt afgewerkt met stalen dakpannen die er net hetzelfde uitzien als traditionele dakpannen.

  • Stalen dakplaten
  • Geprofileerde metalen dakplaten
  • Metalen sandwichplaten

Het staal wordt beschermd met een coating om roest en mosvorming te vermijden. Daarnaast is het staal ook lichter dan gewoonlijk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de stevigheid van de constructie. Je kan kiezen uit verschillende soorten en kleuren dakpanelen.

  • Klassiek golvend
  • Spaans golvend
  • Industrieel

Opgelet: op een dak met dakpannen kan geen overzetdak geplaatst worden. Dat is alleen maar mogelijk wanneer het dak voorzien is van roofing, leien of golfplaten.

Voor-en nadelen van een overzetdak

Voor je een beslissing neemt, is het altijd belangrijk om alle voor- en nadelen in overweging te nemen.

Voordelen Nadelen
Exta isolerende laag Je kan er niet op lopen
Verschillende uitvoeringen en kleuren Problemen zijn moeilijker te ontdekken
Ook mogelijk voor platte daken Soms is een extra onderdak nodig
Weinig onderhoud Vochtproblemen mogelijk
Verbeteringspremie mogelijk
Geen afbraakkosten
Kan in 1 dag geplaatst worden

Benieuwd naar de prijs voor een overzetdak?

prijs overzetdak
Een overzetdak gaat tot dertig jaar mee. Bovendien maakt het niet uit welke soort dakpanelen je gebruikt, de prijs blijft normaal gezien dezelfde. Reken op gemiddeld 50 tot 60 euro per vierkante meter. Ben je benieuwd naar hoeveel jouw nieuw overzetdak je zal kosten? Je kan de prijs van je overzetdak opvragen via onze offertedienst bij enkele specialisten uit de buurt.

Wist je trouwens dat de prijs van je overzetdak nog lager zal liggen dan de specialist beweert? De meeste huiseigenaars die dergelijke werken laten uitvoeren komen namelijk in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie.

Opgelet: maakte je de afgelopen jaren al eens aanspraak op een renovatiepremie? Dan moet je minstens 10 jaar wachten vooraleer je een nieuwe aanvraag kan indienen.