PUR Isolatie: prijs, voordelen en advies

Bij PUR worden twee materialen gemengd: isocyanaat en polyol. Wanneer deze twee materialen samen komen ontstaat er een soort van schuim dat in enkele minuten tijd zal uitzetten en verharden. Het grote voordeel van gespoten PUR-isolatie is dat het een perfecte aansluiting vormt en alle kieren luchtdicht zal maken, hierdoor is PUR isolatie een zeer goed isolatiemateriaal.

Prijs PUR isolatie

PUR wordt vaak gebruikt als een kunstmatig alternatief voor leder en heeft gelijkaardige eigenschappen. Het isoleert zeer goed en laat geen vocht door.
Gespoten PUR wordt vaak gebruikt voor vloerisolatie en
PUR is altijd goedkoper om te laten spuiten. Algemeen gesproken mag je tussen de 16 en de 25 euro per vierkante meter rekenen. Hieronder een overzicht van een aantal offertes.

Dikte isolatie Richtprijs per m²
8cm PUR €16 per m²
10cm PUR €20 per m²
12cm PUR €24 per m²
prijs pur isolatie
Gespoten PUR isolatie kost tussen de 16 en 20 euro per m².

Voordelen PUR isolatie

Het grote voordeel van gespoten PUR-isolatie is dat het een perfecte aansluiting zal vormen. Liggen er bv buizen of leidingen op de plaats waar er geïsoleerd moet worden dan zal de gespoten PUR daar perfect rond komen te liggen en zal het materiaal elke kier opvullen. Hierdoor zijn koudebruggen uitgesloten.
PUR isolatie wordt dan ook vaak toegepast bij het isoleren van een vloer in een nieuwbouwwoning. Dit omdat de isolatie perfect rondom de elektriciteitsleidingen gelegd kan worden.

Nadelen PUR-isolatie

Een minpuntje aan PUR-isolatie is toch wel dat er chemische dampen vrijkomen bij de plaatsing. Belangrijk is dan ook dat er bij de plaatsing voldoende verlucht wordt en de plaatser een masker draagt. Eens het materiaal is uitgehard en de ruimte is verlucht zijn er geen schadelijke gassen meer te zien.
Een ander minpuntje is dat PUR isolatie geen vocht doorlaat. Dat is op zich ook een positieve eigenschap maar in woningen met vochtproblemen is PUR isolatie vaak geen goede keuze. Belangrijk is om er zeker van te zijn dat elke ruimte genoeg geventileerd wordt.

Offertes PUR-isolatie vergelijken

Wilt u isoleren met PUR? Vraag dan offertes voor uw project bij verschillende isolatiespecialisten.

Na uw aanvraag zullen wij u contacteren om de beste isolatie-specialist te kiezen.