Home Wat kost een garagepoort? Wat bepaalt de prijs?

Wat kost een garagepoort? Wat bepaalt de prijs?

Een garagepoort is een essentieel onderdeel van de garage want de poort speelt een grote rol in het uiterlijk en de veiligheid van de woning. Een grote vraag die meespeelt in de keuze, is wat een garagepoort kost. Wij leggen uit hoeveel verschillende soorten garagepoorten kosten en welke opties je met ieder budget kan overwegen. Zo krijg jij een beter beeld van het aanbod in garagepoorten.

Hoeveel kost een standaard garagepoort gemiddeld?

De gemiddelde garagepoort kost zo’n 1.500 à 2.500 euro. Er zijn wel allerlei factoren waarvan de prijs afhankelijk is, zoals het type sluiting en het materiaal waarvan ze gemaakt wordt. Hier krijg je een overzicht van de richtprijzen.

Houten sectionale garagepoort en houten gevelbekleding

Prijs per type garagepoort

Elk type garagepoort heeft voor – en nadelen. Ook zit er een prijsverschil tussen de verschillende soorten. Alle prijzen die we hier bespreken zijn zonder installatiekost.

Ontdek hoeveel een garagepoort op maat van je wensen kost
Vergelijk gratis meerdere prijsvoorstellen en bespaar honderden euro’s
arrow Ontvang offertes

Kantelpoorten

Een kantelpoort heeft een gemiddelde prijs van 800 tot 1.600 euro. De klassieke kantelpoort is de meest eenvoudige variant van garagepoorten. Ze bestaat uit 1 stuk en is eenvoudig te installeren. Omdat ze in 1 stuk open wordt getrokken, neemt ze veel plaats in en ziet ze er niet zo elegant uit. Toch is het een goede optie voor wie het liefst eenvoudig en goedkoop houdt. 

Witte kantelpoort in gevel uit gele gevelstenen

Prijs sectionale poorten

Voor een sectionaalpoort betaal je ongeveer 1.500 tot 3.000 euro. Een sectionaalpoort bestaat uit verschillende platen. Dit zorgt ervoor dat ze minder draairuimte nodig heeft, dat maakt ze ideaal voor kleinere garages. De sectionale poorten is een populaire keuze voor garagepoorten. Ze zien er ook vaak modern uit. 

grijze sectionale poort met witte muur

Rolpoort

Een rolpoort kun je krijgen voor ongeveer 1.500 tot 2.500 euro. Een rolpoort is een samensmelting van een rolluik en een sectionaalpoort. Ze bestaat uit dunne latten die oprollen in een casette. Hierdoor neemt ze nog minder plaats in dan de sectionaalpoort. De rolpoort is dus zeer geschikt voor garages met een heel beperkte ruimte.

Het nadeel aan rolpoorten is dat ze meestal gemotoriseerd zijn waardoor de prijs in de hoogte kan gaan. Er kan ook geen loopdeur in gezet worden. 

zwarte rolpoort met witte muur

Garage met draaideuren

Een draaipoort kost gemiddeld 500 tot 1.800 euro. Het zijn poorten die openen zoals een normale deur. Het zorgt voor een uniek uitzicht. Een draaipoort heeft een authentieke en landelijke uitstraling en past perfect bij een pastorijstijl woning. 

twee donkerbruine houten draaipoorten

Materiaal heeft veel invloed op de prijzen

Naast de verschillende soorten garagepoorten speelt ook het materiaal van de garagepoort een belangrijke rol in de prijs. Het materiaal bepaald ook de look van de garagepoort. Hieronder bespreken we enkele populaire materialen. 

Benieuwd naar de prijs van je favoriete materiaal?
Vergelijk prijsoffertes en vind aanbiedingen voor elk budget
arrow Ontvang offertes op maat

Houten poort 

Voor een houten garagepoort is de gemiddelde prijs 600 tot 1.600 euro. Met een houten garagepoort geef je een warme sfeer aan de garage. Ze zijn in allerlei houtsoorten en kleuren beschikbaar. Een houten garagepoort vergt wel wat onderhoud omdat ze regelmatig gelakt of vernist moet worden. 

houten garagepoort met houten gevelbekleding en witte crepi

Aluminium versus stalen poort

Kies je voor een metalen poort, dan zal ze zeker tegen een stootje kunnen. De materialen die het vaakst gebruikt worden zijn staal en aluminium.

Voor een stalen garagepoort betaal je ongeveer 500 tot 1.500 euro. Staal is erg stevig materiaal maar houdt niet goed warmte vast. Dit kun je oplossen door isolatie in de garagepoort te laten plaatsen. 

Aluminium is een bijzonder licht, maar ook stevig materiaal. Het oxideert niet, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft. Het nadeel dat vasthangt aan aluminium garagepoorten is dat ze een stuk duurder zijn dan de stalen variant: de gemiddelde prijs ligt tussen 800 en 2.500 euro.

halfopen metalen garagepoort met auto

Pvc poort

Voor een kunststof garagepoort ligt de gemiddelde prijs tussen 400 en 1.100 euro. Een kunststof of Pvc garagepoort is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Dat wil niet zeggen dat het een slecht materiaal is: kunststof is een licht materiaal en het is isolerend. Het is dus ideaal voor iemand die een budget heeft en toch een degelijke garagepoort wilt plaatsen.

Een ander voordeel is ook dat Pvc in veel kleuren en afwerkingen beschikbaar is, bijvoorbeeld een houttextuur of een metaallook. Zo vind je dus altijd iets dat aan jouw specifieke wensen voldoet. 

witte kunststof garagepoort met rechthoekig patroon

Hoeveel kost de installatie van een nieuwe poort? 

De arbeidskosten variëren altijd van vakman tot vakman. De prijs hangt ook af van de afmetingen van de poort is en welke extra opties er geïnstalleerd moeten worden. Voor een volledige installatie van een garagepoort – met of zonder motorisering – betaal je ongeveer 350 tot 600 euro. 

Je kunt een garagepoort ook laten vervangen, hierdoor bespaar je mogelijks op enkele onderdelen. Ook heeft de vakman waarschijnlijk minder lang werk, waardoor de kost daalt. Om een garagepoort te laten vervangen, betaal je ongeveer 150 tot 300 euro

Houd er rekening mee dat deze prijzen enkel voor de installatie zijn. Er zijn geen materialen meegeteld. Om de beste vergelijking te maken van de prijzen kun je best offertes aanvragen.

Vergelijk meerdere installateurs uit je buurt
Vind een specialist op maat van je budget
arrow Vraag gratis offertes aan

Wat kosten populaire extra opties in garagepoorten?

Garagepoorten zijn tegenwoordig met een breed scala aan extraatjes beschikbaar. Sommige extra opties zijn meer de moeite waard dan anderen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. We overlopen hier de meest populaire opties.

Kies je een automatische (elektrische) of manuele poort? 

Voor een enkele elektrische poort betaal je gemiddeld tussen 1.250 en 3.000 euro. Reken ongeveer 200 tot 500 euro bovenop de prijs van de garagepoort. Houd er rekening mee dat een zwaardere poort een motor met een groter vermogen nodig heeft. En aan een zwaardere motor hangt een groter prijskaartje. Wil je bijvoorbeeld een dubbele stalen poort laten automatiseren? Dan zul je meer voor de automatisering betalen dan wanneer je een enkele kunststof poort automatisch wilt laten openen en sluiten.

Een garagepoort met manuele bediening is een stuk goedkoper dan een elektrische poort. Zo’n garagepoort is ook makkelijker te installeren.

Als het budget het toelaat, is het wel de moeite waard om voor een elektrische garagepoort te kiezen. Je hoeft niet elke keer uit de auto te stappen om de poort te openen en je moet zelf geen zware poort optillen. Een elektrische poort kan bediend worden op allerlei manieren: met de smartphone, een afstandbediening, een knop of met een codeklavier.

Een automatische garagepoort is een handige optie

Gemiddelde prijs motor voor garagepoort

Je betaalt ongeveer tussen 250 tot 600 euro voor de nieuwe motor van een garagepoort. De prijs hangt vooral af van hoeveel vermogen de motor moet hebben. Zoals eerder besproken hangt het vermogen af van hoe zwaar en groot de poort is.

Bespaar op elke optie
Vergelijk gratis prijsvoorstellen op maat

Verschil in prijs tussen een standaard of garagepoort op maat kopen

De standaardmaten voor garagepoorten bestaan voor enkele en dubbele garagepoort. De dubbele garagepoort is handig voor grote garages en je kunt met 2 auto’s tegelijk binnenrijden. Omdat de standaardmaten in massaproductie gemaakt worden, blijven ze redelijk laag in prijs.

Een op maat gemaakte garagepoort kun je krijgen vanaf 1.400 euro. Net zoals de andere extra’s kan de prijs voor een op maat gemaakte garagepoort serieus oplopen. In sommige gevallen is er echter geen keuze, bijvoorbeeld als jouw garage een uitzonderlijke maat heeft. Hoe hoger en breder de garagepoort, hoe duurder ze wordt. 

Hoeveel kost een garagepoort met een loopdeur?

Wil je in de garage inkunnen, zonder de poort helemaal open te doen? Dan kun je een loopdeur laten plaatsen. Die kan wel voor een grote stijging in de prijs zorgen. Je betaalt gemiddeld tussen 500 en 1.100 euro voor een ingewerkte deur. 

donkerbruine garagepoort met loopdeur in witte omkadering

Isolatie en glas

Wanneer je de garage wilt gebruiken als leefruimte of wanneer de garage deel van de woning is, kun je de garagepoort best laten isoleren. Enkele voorbeelden van goed isolerende poorten zijn poorten gemaakt van pvc, rolpoorten, sectionale poorten of poorten met panelen gevuld met PUR-schuim. Het is belangrijk dat alle onderdelen van de poort goed op elkaar aansluiten. Als er kiertjes of gaten zijn tussen de verschillende onderdelen zal er nog steeds warmte ontsnappen. De prijs om een garagepoort te isoleren kan variëren, laat je daarom altijd adviseren door een specialist.

Je kunt ook kiezen voor een garagepoort met beglazing. Op die manier laat je wat natuurlijk licht binnen. Een raam is een extra toevoeging aan het ontwerp van de poort. Je kunt kiezen voor glas met textuur of zonder textuur. Daarnaast is er ruime keuze in de vorm van het raam. Hoe specialer het raam wordt, hoe hoger de prijs oploopt.

bruine houten garagepoort met horizontale ramen

Benieuwd wat een garagepoort voor jouw woning kost? Vergelijk offertes en bespaar kosten!

Als je opzoek bent naar prijzen op maat voor jouw nieuwe garagepoort ben je aan het juiste adres. Wij bieden gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten in jouw buurt. Zo kies jij de beste garagepoort die voldoet aan al jouw wensen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.